Dr. A. Senft

Asaf Senft is KNO-arts bij Van Linschoten Specialisten in Hilversum en Amersfoort. Asaf is tevens lid van de KNO vereniging en is gespecialiseerd in kinder-KNO, bijholtechirurgie en het behandelen van allergieën.

Wat Asaf zo aantrekt in zijn vak is de breedte ervan. KNO is een van de weinige vakken in de geneeskunde waarbij je als specialist de diagnose stelt, zelf de ingreep doet en ook de nabehandeling volledig verzorgt.

Asaf vindt het prachtig wanneer hij mensen heeft weten te genezen middels zowel kleine als grote ingrepen. Hij gaat elke dag met veel plezier naar zijn werk!

Wat was je voornaamste reden om KNO-arts te worden?

Het werk is divers en elke dag is anders. Alle leeftijden zijn welkom op het spreekuur. Van jonge kinderen die een buisje nodig hebben, tot senioren met slechthorendheid. Ik geniet van deze afwisseling. Diagnostiek en behandelingen worden vrijwel allemaal in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast vind ik persoonlijke aandacht voor de patiënt erg belangrijk en stel ik graag gezamenlijk een passend behandelplan op.

Wat maakt KNO-arts zijn zo bijzonder? Komt dat doordat geen dag hetzelfde is?

De afwisseling tussen werken op de polikliniek en op de operatiekamer is iets wat mij erg aantrekt. Kennis en kunde is binnen dit vakgebied erg waardevol, maar respect, empathie en je proberen in een ander in te leven hoort daar uiteraard ook bij. Ik vind het daarom fascinerend en uitdagend om elke patiënt opnieuw te ‘lezen’.

Waar heb jij gestudeerd en ben je ergens in gespecialiseerd?

Ik heb Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden gestudeerd. Vervolgens heb ik aan het VUmc in Amsterdam de opleiding tot KNO-arts gevolgd. Als arts ben ik breed georiënteerd, maar heb ik mij gespecialiseerd in kinder-KNO, bijholtechirurgie en het behandelen van allergieën. In 2019 ben ik gepromoveerd tot doctor in de Geneeskunde.

Waar haal jij je meeste energie vandaan tijdens een werkdag of waar ben je zo gedreven/gepassioneerd over bij dit vak?

De combinatie van tijd, aandacht en extra expertise om de patiënt zo goed mogelijk te informeren en vooral adviseren vind ik als KNO-arts zijnde waardevol. Ik haal de meeste energie van mensen die tevreden zijn, zich gehoord voelen en van hun klachten af zijn. Tevreden patiënten daar draait het tenslotte om!

Wat mogen patiënten van jou verwachten? 

Een patiënt kan zorg van hoogstaand niveau met een dosis humor van mij verwachten. Ik vind tijd, aandacht en een goede uitleg binnen mijn vakgebied noodzakelijk. Een goede begeleiding is van cruciaal belang en zorg ik ervoor dat de patiënt met een gerust hart de kliniek verlaat.

Wat maakt VLS zo bijzonder als zorginstelling?

De mogelijkheid om op verschillende locaties te werken, geeft diversiteit. Van Linschoten Specialisten is een kliniek waarbij duidelijke communicatie, professionaliteit en teamwork voorop staat. Patiënten zijn geen nummer en kunnen na een verwijzing van de huisarts binnen enkele dagen nog bij een van de poliklinieken terecht. In de huidige tijd kunnen de wachttijden soms weken tot maanden oplopen. Bij Van Linschoten Specialisten zijn er weinig tot geen wachttijden.