Bij Van Linschoten Specialisten vinden wij het belangrijk dat het team dat voor u klaarstaat zich aan u voorstelt. Daarom willen wij een paar van onze collega’s aan het woord laten over hun rol binnen Van Linschoten Specialisten en wat het zo leuk maakt om hier te werken.

Miranda is al 6 jaar werkzaam bij ons, waarvan bijna 2 jaar als hoofd OK. Als hoofd OK is zij verantwoordelijk voor alles wat zich op het OK-complex afspeelt. Naast hoofd OK is zij operatie assistente en staat regelmatig op de OK om de artsen te assisteren bij operaties.

Wat maakt hoofd OK zijn zo bijzonder? Komt dat doordat geen dag hetzelfde is?

Het is een zeer afwisselende baan, waarbij je als hoofd OK te maken hebt met verschillende belangen. Het is iedere dag weer een uitdaging om optimale patiëntenzorg te kunnen leveren en iedereen tevreden te houden. Verder is de OK erg dynamisch; hoe goed je alles ook probeert te plannen, je weet nooit hoe de dag er uiteindelijk uit gaat zien. Operaties kunnen uitlopen, patiënten kunnen meer zorg nodig hebben dan aanvankelijk gedacht, er kunnen spoed operaties tussendoor komen, dus inderdaad, geen dag is hetzelfde. Dat zijn zeker zaken die de functie van hoofd OK zo bijzonder maken.

Waar heb jij gestudeerd en ben je ergens in gespecialiseerd?

Ik heb mijn opleiding gedaan aan de Amstel Academie in Amsterdam en ben in principe een all-round operatie assistente. Door mijn werkzaamheden bij de Van Linschoten Specialisten en de bijscholingen die ik heb gevolgd, ben ik inmiddels gespecialiseerd in KNO.

Waar haal jij je meeste energie vandaan tijdens een werkdag of waar ben je zo gedreven/gepassioneerd over bij dit vak?

We hebben een ontzettend gezellig en dedicated team op de OK . We zijn een kleinschalige ZBC en hebben een klein team dat elkaar op alle mogelijke manieren helpt en door de kleinschaligheid hebben we ook zeer goed contact met de artsen. De goede sfeer en de gedrevenheid van het personeel geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Wat maakt VLS zo bijzonder als zorginstelling?

De kleinschaligheid van de VLS. Deze zorgt er namelijk voor dat er veel meer in korte tijd geregeld kan worden dan in grote klinieken en ziekenhuizen. Het management is zeer benaderbaar en er zijn korte lijntjes. Bijvoorbeeld, als de wachttijden te lang worden, trekt de arts bij mij aan de bel en meestal hebben we op kort termijn een extra OK dag ingepland, waardoor we de wachtlijst kunnen reduceren. In een grote ZBC of ziekenhuis is dit over het algemeen een stuk lastiger te realiseren. Ik denk dat we door deze kleinschaligheid dus ook betere patiëntenzorg kunnen leveren.

_________