Anesthesie Van Linschoten Specialisten

Veel behandelingen worden bij Van Linschoten Specialisten gedaan onder anesthesie (ook bekend als narcose of een algehele verdoving). Van Linschoten Specialisten werkt met zeer ervaren anesthesiologen, die meestal ook in een groot ziekenhuis werken en over de meest recente ontwikkelingen weten in hun vak. Deze arts (medisch specialist) zorgt voor dat u tijdens de operatie een veilige narcose krijgt. Zij zorgen ervoor dat uw anesthesie veilig verloopt . Na de operatie zijn zij ook betrokken bij uw welzijn: comfort, pijnbestrijding waar nodig.

Voorbereiding

Voordat u geopereerd wordt zal de anesthesioloog u eerst een aantal vragen stellen, onder andere over uw medicijngebruik, gezondheid, allergieën voor bepaalde medicijnen of eventuele eerdere operaties. Vervolgens wordt er besproken wat voor soort verdoving u zult ondergaan en wat de regels zijn op het moment dat u bij ons geopereerd gaat worden. Tijdens de operatie blijven onze anesthesioloog en anesthesieassistenten bij u en zorgen ervoor dat u de verdoving veilig en comfortabel ondergaat.

Soorten verdoving

Algehele anesthesie (narcose)

Deze vorm van anesthesie staat ook wel bekend als ‘narcose’. Bij algehele anesthesie wordt uw hele lichaam verdoofd en bent u in een diepe kunstmatige slaap. Als u onder narcose gaat bewaakt de anesthesioloog al uw vitale lichaamsfuncties zoals uw hartslag, ademhaling en bloeddruk. U bent tijdens de operatie aangesloten op de bewakingsapparatuur. Volwassenen krijgen via een infuus slaapmiddelen toegediend en kinderen krijgen een kapje op waardoor ze een slaapverwekkende damp inademen. Bij algehele anesthesie merkt u niets van de operatie. Ook achteraf kunt u zich niets van de operatie herinneren.

Voor meer informatie over het anesthesie nuchterbeleid kunt u de folders hieronder downloaden: