U voor een consult bij de allergoloog een verwijzing nodig heeft?

Snurken en slaap apneu

Klachten over snurken komen vaak voor. Meestal worden deze klachten niet geuit door de persoon die snurkt. Het is bijna altijd de partner of omgeving die hinder ondervindt en het probleem signaleert. Afhankelijk van het geluidsniveau van het snurken kan hinder doorsnurken variëren van vrijwel geen last tot langdurig gescheiden slapen en serieuze relatieproblematiek.

In sommige gevallen is er behalve het snurkgeluid ook sprake van periodes van een stokkende ademhaling door belemmering in het bovenste deel van de luchtweg. Deze stokkende ademhaling (a-pneu) kan het zuurstofgehalte in het bloed zodanig laten dalen dat de betreffende persoon wakker schrikt en enkele keren diep moet ademhalen om het zuurstofgehalte weer op een normaal niveau te brengen. Als dit soort perioden zich regelmatig voordoen, is de slaapkwaliteit onvoldoende en kan overdag slaperigheid optreden (hypersomnolentie).

Snurken-Slaapapnoe

Meer informatie

Behandelende specialist(en)

Afspraak inplannen

 
Mijn zoon was altijd erg gevoelig voor verkoudheid en grieperigheid. Sinds het knippen van zijn amandelen is dat gelukkig verleden tijd.

Keelamandelen - Herald de Vries (35)

Nu ik weer dat ik een huisstofmijtallergie en ik dit met een simpele neusspray kan verhelpen heb ik veel minder last!

Allergietest - Lars Booijen (33)