U voor een consult bij de allergoloog een verwijzing nodig heeft?

Wat is de beste manier om je oor schoon te maken?

Je oren schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk? Met een wattenstokje?

auto playing auto muting video

Nou, dat is een goede vraag. Er bestaat heel veel misverstand over. In feite is het de bedoeling dat je alleen de buitenkant van je oor schoonmaakt. Dat doe je het beste met een washandje met wat lauw warm water met je vinger er in, gewoon je oorschelp en het stuk gehoorgang wat je met je vinger kunt bereiken, schoonmaakt.

We zien liever niet dat mensen met wattenstokjes in hun oren zitten. Ten eerste is het zo dat eigenlijk het effect dat je beoogt, nooit bereikt wordt, namelijk dat je het smeer er uithaalt; je duwt het er vaak dieper in. Ten tweede zien we er ook nog wel eens wat problemen van, als mensen plotseling schrikken, gewoon een gat in hun trommelvlies maken en dan ben je natuurlijk verder van huis. Dus: oren schoonmaken is goed, maar alleen met een washandje en aan de buitenkant en als het echt zo is, dat je oor aan de binnenkant schoongemaakt moet worden, kun je beter of naar je huisarts of naar de KNO-arts gaan.

Mijn zoon was altijd erg gevoelig voor verkoudheid en grieperigheid. Sinds het knippen van zijn amandelen is dat gelukkig verleden tijd.

Keelamandelen - Herald de Vries (35)

Nu ik weer dat ik een huisstofmijtallergie en ik dit met een simpele neusspray kan verhelpen heb ik veel minder last!

Allergietest - Lars Booijen (33)