Eva Verver is KNO-arts bij Van Linschoten Specialisten. Zij behandelt algemene KNO problematiek waaronder oorproblemen, klachten aan de neusbijholten, allergieën, snurken/apneu en kinder-KNO.

Zij vindt persoonlijke aandacht voor haar patiënten erg belangrijk. Daarnaast geniet zij van de diversiteit van haar vak. Als KNO-arts helpt zij mensen met uiteenlopende problematiek van jong tot oud. Samen met de patiënt stelt ze een passend behandelplan op.

Wat was je voornaamste reden om KNO-arts te worden?

Het bijzondere van de KNO is dat wij patiënten van alle leeftijden zien, van jong tot oud. Daarnaast bestaat er een grote variatie in de aard van de klachten. Omdat ik zowel sociaal als praktisch ben ingesteld, spreekt de combinatie van poliklinisch spreekuur houden als ook opereren mij aan. Behandeling is vaak gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is mooi om daar aan bij te kunnen dragen. Tot slot doen wij zelf de diagnostiek en behandeling waardoor wij patiënten gedurende hun hele traject bij de KNO volgen. Sommige patiënten hoeven maar een enkele keer te komen en met anderen bouw je een langere behandelrelatie op. Dit alles maakt het vak zo leuk.

Wat maakt KNO-arts zijn zo bijzonder? Komt dat doordat geen dag hetzelfde is?

Inderdaad geen dag is hetzelfde. De ene dag opereer ik in Hilversum, de andere dag doe ik spreekuur in Amsterdam, Amersfoort of Hilversum. Kleine en grote klachten door elkaar heen. Patiënten vertellen mij hun persoonlijke verhalen en over hoe bijvoorbeeld hun verminderd gehoor invloed heeft op hun dagelijks leven. Ook andere KNO-problemen, zoals neus/bijholteproblemen, keelklachten, snurken/apneu en allergie beïnvloeden de kwaliteit van hun leven. Ik vind het belangrijk om daar aandacht voor te hebben.

Waar heb jij gestudeerd en ben je ergens in gespecialiseerd?

Om KNO-arts te worden heb ik allereerst geneeskunde gestudeerd in Nijmegen. Daarna heb ik de opleiding tot KNO-arts gevolgd in Utrecht. Tijdens mijn opleiding ben ik ook gepromoveerd. Ik heb onderzoek gedaan naar gehoor problemen bij bepaalde genetische aandoeningen. Ik heb bijzondere interesse in oorproblemen, maar daarnaast ben ik als KNO-arts breed georiënteerd in o.a. kinder-KNO, neus/bijholteproblemen, keelklachten, snurken/apneu en allergie.

Waar haal jij je meeste energie vandaan tijdens een werkdag of waar ben je zo gedreven/gepassioneerd over bij dit vak?

Vaak kunnen dat kleine dingen zijn. Een kindje dat zegt dat hij het altijd leuk vindt om bij Dokter Eva te komen, een patiënt die aangeeft tevreden te zijn over een behandeling of een operatie met mooi resultaat. Ik zie het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat een patiënt met een prettig gevoel de spreekkamer verlaat.

Wat mogen patiënten van jou verwachten? 

Medische kennis, persoonlijk aandacht en gedrevenheid. Ik streef ernaar om oog te hebben voor de persoonlijke situatie van de patiënt en zo goed mogelijk in te spelen op diens behoefte. En als daar soms wat extra tijd of inspanning voor nodig is dan doe ik dat graag. Ik geef duidelijke uitleg om zo gezamenlijk met de patiënt tot een passend behandeltraject te komen.

Wat maakt VLS zo bijzonder als zorginstelling?

Patiënten kunnen bij ons altijd op korte termijn terecht. Wij zijn een hecht team waarbinnen iedereen elkaar kent en men dingen vaak efficiënt kan organiseren voor een patiënt. Daarnaast leveren wij medische zorg van hoog niveau en is er aandacht voor de patiënt.

Meer informatie over dr. E. Verver kun je vinden op solvo.nl