Hoe gaat Van Linschoten Specialisten daarmee om?

Nederland en voor velen andere landen staan op dit moment op zijn kop. Want samen de dag bespreken, koffie drinken met een collega en rond 17.00 uur weer naar huis gaan zit er voor vele van ons niet meer in. De traditionele werkdag ziet er voorlopig anders uit. Tot 1 juni zullen sommige van onze werknemers thuis moeten werken en dat vereist een andere aanpak, een mindshift en wellicht zelfs andere soort werkzaamheden dan je normale kantoordag. Hoe pakken wij dit binnen Van Linschoten Specialisten aan? En vooral: hoe waarborgen wij onze kwaliteit?

Danielle, onze kwaliteitsfunctionaris, is iemand die daadkrachtig, leergierig en een enorme drive heeft om de kwaliteit van Van Linschoten Specialisten een stap verder te brengen. Zij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan goed zelfstandig werken. Maar hoe ervaart zij het thuiswerken tijdens deze Corona crisis (COVID-19)?

Hoe behoud jij je normale werkritme?

Voor mij werkt het het beste om vooral op het gebruikelijke tijdstip op te staan en mijn normale ochtend ritme aan te houden. Denk aan douchen, aankleden en ontbijten. Daarnaast houd ik dezelfde werkdagen en tijden aan als anders, voor het starten, pauzes en stoppen met werken.

Hoe ervaar je het thuis werken?

Ik ga niet ontkennen dat het moeilijker is dan ik in eerste instantie had gedacht. Ik werk wel vaker af en toe een dagje thuis om even ‘meters’ te maken, maar dit is toch wel andere koek. Ik moest echt letterlijk mijn draai vinden, samen met de rest van het gezin. Vooral de concentratie opbrengen is lastig. Andere zaken lijken belangrijker. In eerste instantie zaten mijn dochter van 16 en ik gezellig samen aan de keukentafel, maar toen bleek dat het thuiswerken langer zou gaan duren, heb ik een groter scherm, toetsenbord en mijn eigen werkstoel opgehaald van kantoor. Ik heb op de eerste verdieping een eigen hoekje ingericht. Dat werkt voor iedereen een stuk prettiger en rustiger zo! Nu na, anderhalve week lukt het aardig.

Hoe bewaak jij de kwaliteit in tijden van deze corona crisis?

Met elkaar vooral en middels ons kwaliteits applicatie. Iedereen weet precies wat hij moet doen om verder te kunnen met de reguliere kwaliteitsbewaking.

In de huidige situatie staat natuurlijk veel in het teken van het Corona virus. We zorgen met elkaar dat we goed de nieuwe ontwikkelingen volgen, die we vervolgens beoordelen om te kijken wat het voor onze kliniek betekent en maken dan besluiten. Dit geldt ook voor meldingen van leveranciers, die op hun beurt ook weer maatregelen moeten nemen.

We hebben in april onze grote audit gepland staan voor drie dagen, ten behoeve van onze certificaat ZKN en ISO. Toevallig hebben we net te horen gekregen van de auditor dat hij 1 dag door wil laten om ons kwaliteitssysteem te toetsen. Ik ga samen met hem bekijken hoe we dit gaan uitvoeren! De rest van de audit die bestaat uit interviews en het bekijken van locaties, zal later plaatsvinden.

Heb je veel contact met de kliniek?

Ik werk eigenlijk 100% thuis omdat mijn functie dat toelaat. Het persoonlijke contact met collega’s vind ik écht een gemis, maar we overleggen vaak via e-mail of de telefoon.

De kliniekmanager heeft een management groepsapp aangemaakt waarin we bepaalde zaken met meerdere tegelijk kunnen bespreken. Maar natuurlijk ook om elkaar bij te praten over koetjes en kalfjes. Heel belangrijk!

Krijg je genoeg mogelijkheden om thuis te kunnen werken en hoe gaat zich dit denk je na het Corona virus voortzetten?

Zéker! Zoals ik al eerder aangaf, heb ik genoeg middelen van kantoor op mogen halen om thuis goed mijn werk te kunnen doen. Iedereen die thuis werkt doet dit via een VPN verbinding, waardoor we allemaal veilig kunnen werken.

Ik denk dat er weinig zal veranderen. Ik zal straks nog steeds af en toe thuis werken, zoals ik dat hiervoor ook al deed. In principe zal ik dat dan combineren met de locatie Hilversum.

Krijg je voldoende feedback van Van Linschoten Specialisten en kan je daardoor snel inspelen op de veranderende situaties?

Ja, we staan constant in contact met elkaar. Het snel inspelen op bepaalde zaken wordt mede daardoor mogelijk gemaakt.