Hoe gaat de Van Linschoten Specialisten daarmee om?

Wordt thuiswerken het nieuwe normaal? Dagelijks komen steeds meer nieuwe vragen over het Coronavirus. Door de uitbraak van dit virus, werken honderdduizenden Nederlanders verplicht vanuit huis. Het fileprobleem is hierdoor echter opgelost, de lucht is schoner geworden en de stikstofuitstoot neemt ook nog eens af. Dit allemaal door het massale thuiswerken. Maar hoe ideaal zijn deze thuis werkomstandigheden? En hoe waarborgen wij onze kwaliteit?

Brenda, onze financieel administratief medewerker, is iemand met een flexibele werkinstelling en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ze is nauwkeurig, stressbestendig en werkt erg nauwkeurig. Voor vragen over facturen, weet Brenda die allemaal te beantwoorden. Ondanks haar oneindige positiviteit bij ons op de werkvloer, zijn wij benieuwd hoe zij het thuiswerken tijdens deze corona crisis (COVID-19) ervaart?

Heb jij een standaard ritme nu je elke dag thuis moet werken? 

Ja nu wel al was het in het begin wel wennen, maar ik start iedere dag rond 8 uur tot ongeveer 12:00 a 13:00 uur.

Hoe ervaar je het thuiswerken?

Op zich gaat het goed, maar omdat je ook een juf moet zijn voor de kinderen is het wel eens lastig. Je moet op sommige momenten ook je hulp geven aan hun werk. Tevens mis je wel spullen die je normaal op kantoor hebt staan, maar niet allemaal mee naar huis kan nemen.

Hoe ga je vanuit huis met jouw taken om

Ik probeer zo goed mogelijk mijn taken te doen, maar gelukkig doen wij op financieel gebied veel met de computer, dus dat lukt aardig.

Heb je veel contact met de kliniek en collega’s?

Gelukkig ga ik 1 x per week naar kantoor om wel feeling te houden met de kliniek en uiteraard het contact te behouden met mijn collega’s. Thuis heb ik wel wat contact met collega’s, maar als je op kantoor bent is het toch anders.

Krijg je genoeg mogelijkheden om thuis te kunnen werken en hoe gaat zich dit denk je na het coronavirus voortzetten? 

Ja ik krijg genoeg mogelijkheden om thuis te werken. Ik hoop dat we na het coronavirus ook gewoon weer op kantoor kunnen werken. Ik werk liever op kantoor dan thuis, maar het is afwachten.

Krijg jij voldoende feedback van Van Linschoten Specialisten en kan je daardoor snel inspelen op de veranderende situaties?

Ja, ik krijg krijg veel informatie van VLS, maar er verandert weinig voor mij. Gewoon zoveel mogelijk thuiswerken en je werk blijven doen.

Heb jij nog thuiswerk-tips die je graag met ons wilt delen?

Als je klaar bent met je werk, zet je computer uit. De eerste week had ik continue mijn computer aan staan voor eventuele mails die ik kon beantwoorden. Dan zit je toch bijna de hele dag achter je computer. En probeer inderdaad een juiste ritme te vinden tussen je werk en de hulp en aandacht aan je kinderen.