Hoe gaat Van Linschoten Specialisten daarmee om?

Ongeveer drie weken lang zijn de meeste Nederlanders niet aan het werk op kantoor, maar in de studeerkamer, aan de eettafel, op de bank of juist een ander plekje in huis. Dit allemaal vanwege het coronavirus (COVID-19). Voor veel van onze werknemers vereist dat een andere aanpak, een mindshift en wellicht zelfs andere soort werkzaamheden dan dat zij gewend zijn op een normale kantoordag. Maar hoe ideaal zijn deze thuis werkomstandigheden? En waar letten de medewerkers op als het gaat om de kwaliteit waarborgen van Van Linschoten Specialisten?

Annemieke, onze financieel / facilitair manager, is iemand die betrokken, ondernemend, betrouwbaar is en een cruciale rol speelt in het verwezenlijken van structurele en incidentele operationele werkzaamheden. Ze is op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, maar hoe ervaart zij het thuiswerken tijdens deze corona crisis (COVID-19)?

Wat is jouw standaard ochtendritueel nu je elke dag thuis moet werken?

Het lijkt niet anders dan anders, we staan samen op, ontbijten en poetsen tanden. Normaal gesproken gaan onze kinderen dan naar school en mijn man en ik naar ons werk. Nu schuiven we met z’n vieren aan onze eettafel, om school en werk te doen. Het is soms een drukte van belang, maar het is ook heel gezellig. We lunchen bijvoorbeeld nu elke dag met z’n vieren en dat is uniek!

Hoe ervaar je het thuis werken?

Dat gaat prima, alhoewel ik mijn collega’s mis. Ik werk in een fijn team en samen zorgen we voor ondersteunende diensten in de kliniek. In je eentje werk je sneller, maar samen kom je verder en daarom mis ik ze!

Hoe ga je vanuit huis met jouw taken om?

Ik werk eigenlijk niet heel anders dan normaal. Wat voor mij scheelt is dat ik geen reistijd heb, omdat ik thuis werk. Mocht er moment zijn dat ik alsnog naar de kliniek ga, is het een groot voordeel dat er geen files op de weg zijn! Ik kan zo mijn tijd effectiever besteden.

Heb je veel contact met de kliniek?

We hebben elke maandag overleg op de kliniek, op 1,5 meter afstand natuurlijk, om toch contact te houden en te zorgen dat we de juiste werkzaamheden blijven doen, ook vanuit huis. Ik heb daarnaast bijna dagelijks contact met veel collega’s via e-mail of telefoon.

Krijg je genoeg mogelijkheden om thuis te kunnen werken en hoe gaat zich dit denk je na het coronavirus voortzetten?

Zeker! Ik kan goed thuis werken. Na corona ga ik weer op kantoor in Hilversum werken om zo samen met mijn collega’s te kunnen werken en misschien af en toe een dag thuiswerken.

Krijg jij voldoende feedback van Van Linschoten Specialisten en kan je daardoor snel inspelen op de veranderende situaties?

Met alle collega’s proberen we zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van wijzigingen in maatregelen. We overleggen deze maatregelen en maken er afspraken over die dan weer binnen de kliniek gecommuniceerd worden.

Heb je nog thuiswerk-tips?

Zoveel mogelijk je ritme houden, af en toe een wandeling en een wijntje aan het einde van de dag!