Na een warme zorgeloze zomer, een herfst met wisselvallig weer, nadert onvermijdelijk de winter. De dagen worden kouder en alsmaar korter. Je voelt je minder fit, rode oogjes en dan komt ook nog eens dat hoesten bij kijken. We hebben allemaal weleens last van verkoudheid. Maar de grote vraag blijft: hoe kunnen we deze voorkomen? Heel simpel, je hoeft alleen maar deze 4 tips van Van Linschoten Specialisten te volgen!

Zorg goed voor jezelf

Het begin van de winter is vaak de periode waarin veel mensen tegelijkertijd ziek worden. Daarom is het belangrijk om de weerstand hoog te houden, zodat je sterk deze winter door kunt komen. Er zijn twee belangrijke factoren die bij kunnen dragen aan je immuunsysteem: je conditie op peil houden en zorgen voor een goede nachtrust. Door regelmatig in beweging te blijven komt de stofwisseling op gang en worden hierdoor afweerstoffen aangemaakt zodat ongewenste virussen bestreden worden.

Geef je immuunsysteem een boost

Gezond eten en veel water drinken is ook aan te raden om een verkoudheid te voorkomen. Door voldoende water te drinken, zal je lichaam ervoor zorgen dat alle afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Daarnaast is het van extra belang om meer vitaminen binnen te krijgen dan normaal. We raden je aan om consistent fruit, vette vis en groente te eten om de benodigde voedingsstoffen en antioxidanten binnen te krijgen.

Hygiëne

Je zal er in je dagelijks leven niet vaak bij stilstaan, maar hoesten in je handen en dan weer bezig zijn met je telefoon, afstandsbediening of toetsenbord is geen handige combinatie. Blijf dus vooral je handen goed schoonhouden en met name je telefoon.

Onze gouden tip!

Ook al zijn wij er ons van bewust dat het drinken van gemberthee al eeuwenlang bekend is, toch weten wij uit ervaring dat de meeste mensen de gember in de supermarkt schappen laten liggen. Het is net zoals koriander, je houdt ervan of je houdt er niet van. Echt geen fan van gemberthee? Voeg dan wat citroen en honing erbij toe, om de smaak van de gember wat te verminderen. Mocht je last hebben van je amandelen, helpt dit ook enorm.

Toch nog ziek geworden? Neem dan afstand van een glaasje wijn, ga vroeg naar bed en kom langs de Van Linschoten Specialisten.